OVER.

ZOVEEL MOGELIJK MENSEN IN BEWEGING BRENGEN. IEDER OP ZIJN EIGEN MANIER, MET EEN SCHEMA AFGESTEMD OP NIVEAU EN BOVENAL MET PLEZIER. DAT IS HET DOEL VAN DUURSPORTCOACH. TRAININGSBEGELEIDING. PROFESSIONEEL, PERSOONLIJK EN MET EEN LACH.

Aan de hand van een persoonlijk intakegesprek kijken we of er een klik is en wat jouw behoeften, wensen en mogelijkheden zijn. Is er een klik dan is de intake de basis voor jou persoonlijke en professionele begeleiding welke je gratis een maand kan proberen. Spreekt onze aanpak je aan? Dan kan je daarna lid worden het DuursportCoach Team met bijbehorende voordelen.

JERZY KASEMIER

Voormalig prof triatleet // Triathlon Trainer Niveau 3

Op mijn zesde ben ik begonnen met zwemmen. Af en toe liep ik er wel eens wat bij, vooral als mijn ouders me meenamen naar een wedstrijd zoals de Plantsoenloop. Tot ik in 1994, als veertienjarige, meedeed met de kennismakingscursus bij GVAV Triathlon. Toen bij mijn eerste triathlon het zwemmen – dat met stip mijn beste onderdeel was – werd afgelast moest ik wel door. Het hek was van de dam!

 

Bij de jeugd lag de focus op de korte afstanden zoals de 1/8 triathlon van Groningen. Langzaam aan werden de afstanden langer en het niveau serieuzer. Tijdens mijn studie architectuur kon ik volop trainen door verschillende topsportbeurzen. In 2007 haalde ik een tweede plaats op het NK hele triathlon in Almere met een tijd van 8.29.45. Een tijd waar je internationaal leuk mee voor de dag kan komen. Ik besloot om niet een carrière als architect voort te zetten, maar als profsporten te kijken of ik naar het wereldkampioenschap Ironman op Hawaii kon. Van 2007 tot 2012 reisde ik daarvoor de wereld over en finishte 10 Ironmans. Ondermeer voor het Timex Multisport Team uit de verenigde staten. Helaas heb ik Hawaii nooit gehaald.

 

Al tijdens mijn sportcarrière gaf ik trainingen en nam ik als tegenprestatie voor mijn sponsoren hun werknemers mee op de fiets of voor een rondje hardlopen. Al dan niet vergezeld met een trainingsschema voor bijvoorbeeld de 4 Mijl van Groningen. Iets dat ik na mijn profsport carrière serieuzer opgepakt heb. Naast het begeleiding van atleten ontstonden Running Coffee (2011) en Cycling Espresso (2013). Gecombineerd liet ik mensen meer plezier uit hun sport halen en kregen ze ook direct alle pareltjes rondom Groningen te zien. Want alle kleine weggetjes kende ik als mijn broekzak door de duizenden gemaakte kilometers.

 

Onderhand is het bloed weer gekropen waar het niet gaan kan en heb ik na 7 jaar Ironman Oostenrijk weer eens gedaan. Een totaal andere beleving! Een veel leukere beleving, want alles wat ik toen geleerd heb kon ik nu toepassen om een fantastische dag en prachtige resultaat te halen.

Sportfolio

Resultaten
11x Iroman finisher
2007 – 2de plaats NK hele triathlon
2009 – 3de plaats NK hele triathlon
2010 – 22ste ITU WK lange afstand

Persoonlijke records
1/1 triathlon – 8:29:45
10km – 0:33:23
10EM – 0:53:03
21.1km – 1:12:06
42,195km – 2:55:06

Coachcarriere
2012 tot 2017 – AV Impala (Drachten)
2015 tot  2019 –  GVAV Triathlon (Groningen)
2005 tot heden – Coach van diverse atleten
2007 tot heden – Organisator Running Coffee
2013 tot heden – Organisator Cycling Espresso

“Jerzy’s schema’s zijn afwisselend, leuk maar vooral effectief! Door zijn begeleiding en feedback heb ik me optimaal kunnen voorbereiden op een op een halve triatlon waar ik een dik PR neerzette, en ben ik het hele seizoen op het juiste moment top om in de belangrijke koersen te pieken.”

Nicole Clerx

Triatlete & Wielrenster

Zelf loop ik nog wel eens door. Het is dan goed dat Jerzy meekijkt en afremt en mij laat luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft. Ik was verrast dat ik tijdens mijn eerste halve triatlon gemiddeld harder heb gefietst dan in kortere wedstrijden de afgelopen jaren. Mijn looptechniek is daarbij ook merkbaar beter geworden. En dat met een paar tips en een pittig schema.”

Gert jan van den Berg

Triatleet

HERMAN HOFSTEE 

Voormalig 3000m steeple specialist // Triathlon Trainer Niveau 4 (in opleiding)

Hofstee gold in zijn juniortijd als een groot talent, maar in zijn eerste seniorenjaren stond hij praktisch stil. Oorzaak: studie. ‘Ik studeer aan de landbouwhogeschool in Leeuwarden. Vorig jaar en het jaar daarvoor moest ik ‘s zomers praktijkwerk doen. Daardoor kwam er van het wedstrijdseizoen niet veel terecht’, aldus de Fries in 1987. Zijn eerste succes behaalde Hofstee in 1984. Toen werd hij Nederlands indoorkampioen op de 800 m. Drie jaar later won hij op de NK indoor de 3000 m en de Nederlandse baankampioenschappen de 3000 m steeple. Ook won hij dat jaar voor de eerste maal de Sylvestercross. De Sylvestercross zou hij de tweede keer winnen in 1991.

 

Hofstee is gedurende zijn atletiekloopbaan op aanraden van zijn trainer Ger van Leeuwen vooral gefocust geweest op de 3000 m steeple. ‘Ik ben te langzaam voor de 800 en 1500 meter en in vergelijking met mijn tijden op de 3000 meter is mijn 500 meter-tijd ook niet goed. Hij zag dat ik aanleg had voor de steeple, omdat ik heel goed tegen tempowisselingen kan. Mijn hordentechniek is echter niet denderend.’ In totaal werd Hofstee driemaal Nederlands kampioen op dit nummer.

 

Nadat hij al jaren geleden zijn activiteiten op topsportniveau had afgesloten, kon Herman Hofstee het lopen toch niet laten. Zo was hij de laatste jaren een bekende verschijning geworden op allerlei regionale straat- en veldlopen. Zelfs deed hij af en toe mee aan een marathon, waarvoor hij dan een aantal maanden weer heel serieus trainde. In 2008 nam hij nog deel aan de Marathon van New York, die hij aflegde in 2:40.21, in zijn masterscategorie van 45 tot 50-jarigen een 4e tijd.


Op 11 maart 2009 kreeg Hofstee na een kijkoperatie in zijn rechterknie te horen, dat die knie van binnen zo was verwoest, dat hij er nooit meer mee zou kunnen hardlopen. Heel veel kraakbeen was weg en zoiets herstelt niet meer.

 

Herman Hofstee, die ondanks dat hij al jaren in Drachten woont, altijd lid is gebleven van atletiekvereniging DOS-Dwingeloo, heeft inmiddels, na de klap te hebben verwerkt, besloten om zich nu te richten op het trainerschap. De atletiekvereniging in Drachten, Impala, hoopt hem aan te trekken als trainer voor de jeugdleden van deze club.

Sportfolio

Resultaten
6x Nederlands Kampioen
800 meter – 1x
3000 meter – 2x
3000 Steeple – 3x
1989 – 15 WK 3000 Steeple (Rome)

Persoonlijke records
Uurloop – 19.523 meter
10km – 0:33:23
21.1km – 1:04:52
42,195km – 2:21:16

Coachcarriere
2008 tot 2017 – AV Impala (Drachten)
2009 tot heden –  GVAV Triathlon (Groningen)
2000 tot heden – Coach van diverse atleten

KLAAR OM TE BEGINNEN