FAQ.

ALGEMEEN

Hoe kom ik aan een schema?

Wat super leuk dat je bij DuursportCoach bent om te kijken of het wat voor je is. Om te zorgen dat jij een schema krijgt dat bij jou past en ook nog eens helpt om je doelen te bereiken zijn er een aantal stappen die we samen doorlopen om aan de slag te kunnen. Er zijn twee mogelijke opties om een schema van DuursportCoach te krijgen.

Prepaid

Dit zijn schema’s die vooraf opgemaakt zijn met een vaste indeling en lengte. Hiervoor doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies een schema dat past bij jouw niveau, sport en doel.
 2. Betaal jouw schema.
 3. Maak een Trainingpeaks account aan als je dat nog niet hebt (incl. 2 weken premium als je nieuw bent).
 4. Nadat je bent ingelogd op Trainingpeaks met je account kan je ons toevoegen als Coach via deze link.
 5. Wij krijgen melding van je aanschaf en koppeling in Trainingpeaks en kunnen daarna jouw schema koppelen (binnen 48 uur) zodat je aan de slag kan.
 6. Alternatief is om het schema direct via Trainingpeaks aan te schaffen, dan is het echter wel 20% duurder door de commissie die zij rekenen.

Persoonlijk

Deze schema’s zijn eigenlijk meer coaching, ofwel een schema op maat met een flexibile indeling en lengte, passend bij jouw overige activiteiten door de week.

 1. Doe de intake zodat wij een beeld hebben bij jouw wensen, ambities en kunnen.
 2. Wij nemen spoedig contact op met eventueel aanvullende vragen om een start te kunnen maken met het maken van jouw schema.
 3. Maak een Trainingpeaks account aan en voeg ons toe als coach via deze link.
 4. Aan de hand van jouw intake en eventueel aanvullende vragen maken wij een schema voor jou dat de eerst volgende maandag ingaat.
Hoe werkt de intake?

Alvorens wij een persoonlijk trainingsschema voor je kunnen schrijven willen wij graag het e.e.a. van je weten. Met deze gegevens maken wij een uitgebalanceerd en persoonlijk trainingsschema dat past bij jouw overige activiteiten, kunnen, wensen en doelen. Is jouw proefperiode voorbij dan maken we graag nader kennis zodat we jouw schema nog verder kunnen fine tunen. 

Hoe zit het precies met de proefperiode?

Je krijgt van ons, zowel voor een prepaid als persoonlijk schema, een proefperiode van 14 dagen. Het belangrijkste van een schema is dat deze past bij jou als persoon en genoeg motivatie biedt om aan de slag te gaan en blijven met de trainingen die erin staan. Een click is daarbij essentieel en ervaring leert dat dit na twee weken in veel gevallen wel duidelijk is. Zo kan je rustig ervaren hoe onze aanpak is zonder dat daar direct verplichting aanvast zitten.

Aan het eind van de proefperiode (alleen als je een persoonlijk schema neemt) hebben we contact en geven wij jou feedback. Na deze periode maak je voor jezelf de balans op en kan je je aansluiten bij DuursportCoach. En wil je dat niet, dan was er helaas geen click en hopen we dat je deze ergens anders wel kan vinden. 

Wat krijg ik allemaal als Duursportcoach Teammember?

Ongeacht welk pakket je kies (Brons, Zilver of Goud), wordt je DuursportCoach Teammember. Naast het persoonlijke schema dat je eens per 4 weken van ons krijgt, krijg je voordeel in de shop.

Hoe werkt de betaling?

Als je member bent van DuusportCoach dan krijg je van ons eens per maand een factuur. Hierin staan de kosten voor je schema en eventuele aanvullende diensten zoals het Trainingpeaks Premium account (kan je ook zelf afsluiten). Deze factuur kan je eenvoudig met iDeal voldoen, want we willen dat je zoveel mogelijk tijd overhoudt om te kunnen sporten.

PERSOONLIJKE SCHEMA’S

Welk pakket moet ik kiezen?

Er zijn drie pakketten waar je uit kan kiezen.

Brons

Het bronzen pakket is er voor de beginnende sporter en is een eenvoudig schema. Je krijgt een vast aantal trainingen op ‘vaste’ dagen per week. Ideaal als je een stok achter de deur nodig hebt en niet direct specifiek naar een doel toe werkt. Wil je iets meer en heb je een doel gesteld? Dan maken we graag een afspraak met je om je te helpen met het maken van een keuze.

Zilver

Dit is het meest populaire pakket. Je bent een best serieuze atleet en maakt tijd vrij om naar je doelen te komen. Je hebt hierbij een schema nodig dat passend is en waarop je af en toe feedback krijgt. 

Goud

Dit is het meest uitgebreide pakket en helpt jou richting grote(re) evenementen. Je bent dan ook een serieuze atleet die ervoor gaat. Samen maken we een jaarplanning en stemmen we regelmatig jouw trainingen af zodat je zo goed getraind mogelijk aan de start staat.

Wil je een volledig vergelijking zien tussen de verschillende pakketten? Kijk dan hier naar alle opties en mogelijkheden.

 

Hoe maken jullie mijn schema persoonlijk en op maat?

Aan de hand van jouw intake, eventuele aanvullende vragen hierop en feedback op je trainingen, krijgen wij inzicht hoe het sportief gezien met je gaat. Aan de hand hiervan en het samen doorspreken van de feedback aan het eind van iedere periode,maken wij je nieuwe schema en scherpen we aan waar nodig. Zo zorgen we dat je een goede en gezonde combinatie tussen sport, werk en vrije tijd hebt én ook nog eens optimaal traint.

PREPAID SCHEMA’S

Welk schema moet ik kiezen?

Sinds de start van 2024 kan je ook prepaid schema’s bij DuursportCoach krijgen. De schema’s zijn gemaakt voor wielrennen, hardlopen of triathlon, waarbij het doel en niveau van jou centraal staan. Het is dan ook belangrijk om dit aandachtig door te lezen in de omschrijving van het schema. Zo voorkom je mogelijke blessures of erger doordat je een schema gekozen hebt dat (ver) boven jouw kunnen ligt. Mocht het toch niet passend zijn dan kan je natuurlijk binnen 14 dagen contact met ons opnemen om te kijken of er een alternatief is of zelf helemaal te stoppen. 

TRAININGPEAKS (TP)

Waarom Trainingpeaks?

Trainingpeaks is een online analyse platform voor  jouw trainingen. Naast statistieken van alle trainingen die je doet, wordt er ook een analyse gemaakt van onder andere je fitheid. Aan de hand hiervan wordt ook een prognose gemaakt van jou prestatieniveau. Iets dat bij andere aanbieders niet of nauwelijks gebeurt. Dit biedt ons de mogelijkheid om jouw trainingen zo optimaal mogelijk af te stemmen en meer resultaat te halen uit jouw trainingsweken. En natuurlijk sta jij hierdoor beter getraind aan de start en zijn je doelen dichterbij dan ooit.

Hoe werkt het?

DuursportCoach werkt met een coach-account op Trainingpeaks. Na het aanmaken van een eigen account kan je ons toevoegen als je jouw coach door ingelogd bij Trainingpeaks te klikken op deze link. Nadat jij ons als jouw coach/trainer hebt toegevoged kunnen wij jouw persoonlijke schema maken of prepaid schema koppelen.

Hoe zien trainingen eruit?

Alle trainingen die wij schrijven zijn gestructureerd opgebouwd. Dit houdt in dat er voor elk onderdeel van de training een blokje is gemaakt die de volgende onderdelen bevat:

 • Omvang (afstand of tijd)
 • Intensiteit (hartslag, snelheid of wattage) ofwel zone

De omvang zegt iets over hoelang of hoever je tijdens een betreffend blokje actief bent. De intensiteit is het hartslag/snelheid/wattage bereikt (t.o.v. jouw persoonlijke omslagpunt) waartussen je dit doet. Klinkt allemaal lastig, maar het voorbeeld hieronder is een weergave van hoe dit eruit ziet:

 • 2 min – 120-150 bpm; ofwel 2 minuten op een hartslag van 120-150 slagen per minuut).
Hoe kan ik mijn schema zien?
Eens per vier weken krijg je van ons een bijgewerkt schema. Dit kan je inzien door naar de Trainingpeaks website te gaan of de app (iOs of Android) te downloaden. Bovendien worden de door ons gemaakte trainingen gesynchroniseerd met de trainingsdevices die compatibel zijn met Trainingpeaks (check hiervoor de mogelijkheden op hun website.
Hoe weet ik welke zones ik moet gebruiken?

eOm aan de slag te kunnen met onze schema’s is het van belang om jouw zones vast te stellen. Deze waarden kan je invullen in jouw Trainingpeaks account settings.

 1. Log hiervoor in op een desktop (de apps werken hiervoor niet echt goed).
 2. Klik hiervoor op jouw naam in de rechter.
 3. Scroll of klik op zones.
 4. Voeg de verschillende zones toe die voor jou van toepassing zijn; Swimming, Cycling en/of Running
 5. Vul jouw omslagpunt (threshold) en maximum in.
 6. Reken jouw zones met de waarden hieronder uit en vul deze per zone in, voeg eventueel een extra regel toe als je niet uitkomt met het aantal rijen.
 7. Pas de verschillende namen aan zodat deze met onze omschrijving overeenkomen.
 8. Klik op Save & Close als je alle zones hebt toegevoegd.

Trainingszones Zwemmen

Op basis van jouw Critial Swim Speed kan met de onderstaande percentages jouw boven en ondergrens van ieder zone bereken.

 • Zone 0: 75-83%
 • Zone 1: 84-91%
 • Zone 2: 92-95%
 • Zone 3: 96-99%
 • Zone 4: 100-102%
 • Zone 5a: 103-105%
 • Zone 5b: 106-max

Trainingszones Wielrennen

Voor wielrennen zijn er twee opties, namelijk op vermogen of hartslag. Voor beiden heb je jouw omslagpunt nodig, welke je kan bepalen met een 20-minuten test.

Wanneer je met een vermogensmeter rijdt kan je de volgende percentages gebruiken voor de verschillende vermogenszones voor wielrennen berekenen.

 • Zone 0: 50-70%
 • Zone 1: 71-83%
 • Zone 2: 84-91%
 • Zone 3: 92-100%
 • Zone 4: 101-108%
 • Zone 5a: 109-115%
 • Zone 5b: 116-500%

Heb je alleen een hartslagmeter dan kan je met de volgende percentages jouw hartslagzones voor wielrennen berekenen.

 • Zone 0: 70-80%
 • Zone 1: 81-89%
 • Zone 2: 90-93%
 • Zone 3: 94-99%
 • Zone 4:100-102%
 • Zone 5a: 103-106%
 • Zone 5b:107-max

 Trainingszones Hardlopen

Hardloopzones, of liever gezegd hartslagzones voor hardlopen, zijn alle gebasseerd op jouw omslagpunt op hartslag. Deze kan je eenvoudig bepalen door bijvoorbeeld een 5km wedstrijdje te lopen.

 • Zone 0: 70-84%
 • Zone 1: 85-89%
 • Zone 2: 90-94%
 • Zone 3: 95-99%
 • Zone 4: 100-102%
 • Zone 5a: 103-106%
 • Zone 5b: 107-max

Starters

Ben je een starter, dan kan je dit kopje overslaan omdat je eerst jouw conditie moet opbouwen om een 20 minuten test te kunnen doen. Dat klinkt misschien gek, maar daarmee voorkom je blessures en eventuel erger!

Hoe doe ik mijn trainingen?

Heb jij een Trainingpeaks compatibel divice als een horloge of fietscomputer? Dan worden de door ons gemaakte trainingen automatisch gesynchroniseerd met je jouw device zodat je bij de start van een training altijd direct jouw training voor de betreffende dag kan starten. Ideaal, want je krijg zo ook direct meldingen van de verschillende blokken waarmee de training is opgebouwd. Zo kan jij je optimaal concentreren op het trainen!

Welk Trainingpeaks account heb ik nodig?

Er zijn twee accounts bij Trainingpeaks. Een basis account, dat gratis is, maar daardoor ook beperkte mogelijkheden heeft. Grafieken bekijken is bijvoorbeeld niet mogelijk. Ga je voor een premium account dan heb je deze mogelijkheden wel. Met het gratis account kan je in principe uit de voeten. Wil je echt vooruitgang boeken? Dan is een premium account een betere optie. Wij kunnen deze eenvoudig voor je afsluiten (meerprijs van €10/maand) of je kan dit zelf doen als je ingelogd bent op de website van Trainingpeaks.

Ben je nieuw bij Trainingpeaks, dan krijg je 2 weken premium cadeau bij aanmelding.

KLAAR OM TE BEGINNEN